Ügyeljünk a részletekre a lakás berendezésénél!


A lakás berendezésénél legtöbben elsősorban a bútorokra koncentrálunk, arra törekszünk, hogy a választott darabok egyrészt tükrözzék az egyéniségünket, másrészt harmonizáljanak a helyiség hangulatával, illetve egymással. Nincs lehangolóbb annál, mint mikor egyenként gyönyörű, ám egymástól teljesen különböző bútorokat halmoznak egy szobába, ez ugyanis az összhatást teljesen elrontja. Ahogy az is, ha nem figyelünk a részletekre, például hogy a beltéri ajtók, illetve a lépcsők is passzoljanak az összképbe. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen ajtókkal választjuk el egymástól a helyiségeket, illetve milyen lépcső vezet fel az emeletre.

lakás berendezés asztalos debrecen  ajtó asztalos debrecen

Az ajtó és a falépcső is fontos

A beltéri ajtók kiválasztásánál a legfontosabb, amit figyelembe kell venni az anyaga, illetve a színe. Ha egy alapból sötét színű szobára világos ajtót teszünk, az el fogja rontani az összképet, ahogy az is, ha egy világos bútorokkal ellátott szobát zár le egy sötétbarna ajtó. Ha igazán harmonikus és színvonalas benyomást szeretnénk kelteni, nem árt odafigyelni az ajtó anyagának minőségére is: a silány minőségű ajtókról messziről ordít, hogy a legolcsóbb, leggyorsabban beszerezhető darabot választottuk, ettől pedig az összkép is elnagyolt lesz. Figyeljünk oda a szoba berendezését alkotó bútorok anyagára is, lehetőleg hasonló mintázatú legyen a fa, így tényleg egységes arculatot ölt majd a helyiség.

beltéri ajtó asztalos debrecen  minőségi ajtó asztalos debrecen

A lakásban elhelyezett falépcsőkkel ugyanez a helyzet: akár a galériára, akár az emeletre vezetnek, nem elhanyagolható szempont a kiválasztásnál, hogy illik-e a többi berendezési tárgyhoz, ugyanis nagyon elrontja az összhatást, ha a lépcső teljesen más stílusú, mint a szoba többi része. Ha a berendezés antik, jól mutat, ha a lépcső, illetve annak korlátja is ebben a stílusban készül el, ha viszont a modernebb irányzatot részesítjük előnyben, ez legyen jellemző a falépcsőkre is, ellenkező esetben teljesen elüt majd a szoba többi részétől. Ha egyedi igényeket valósítanánk meg, érdemes egyéni bútorgyártásra szakosodott céget megbízni a munkával, így biztosak lehetünk benne, hogy minden olyan lesz, amilyennek elterveztük.